Hoe geld besparen en meer
nieuwe klanten krijgen?

Verkoop meer producten/diensten - zelfs in deze economie.

Mijn naam is Gideon Teubl van Label 76 adviesbureau en ik help ondernemers in te zien dat samenwerken met lokale ondernemers heel belangrijk is en veel meer voor je kan doen dan je denkt.

In economisch moeilijke tijden moeten we allemaal harder werken om bepaalde doelen te bereiken. Dus waarom zou je niet samenwerken met andere ondernemers, de krachten bundelen en zo deze economie te doorstaan.

Kort geleden gaf een patisserie aan dat ze geen nieuwe klanten meer binnen krijgt, terwijl ze wel adverteert en een website heeft. Toen heb ik haar voorgesteld om samen te gaan werken met een kinderkleding winkel bij haar in de buurt. Ze keek verbaast, "wat moet ik samen met een kinderkleding winkel?"

"Babyshowers organiseren" zei ik. (Babyshowers zijn feestjes voor de aanstaande moeder. Vaak georganiseerd door vrienden van de aanstaande moeder.)

Als je dan weet dat de kledingwinkel ook babykleertjes verkoopt en zich dus richt op moeders en zwangere vrouwen en de chocolade taartjes en trouwtaarten dus ook gespreksonderwerp zal zijn, dan is het een goed idee om samen "babyshowers" te organiseren. Naast het geven van cadeaus aan de aanstaande moeder worden tegenwoordig ook kleine geschenken aan de gasten gegeven als bedankje en aandenken aan de babyshower.

"Stel diverse Goodiebags samen met artikelen van iedere ondernemer die mee doet en verkoop online en vanuit de deelnemende winkels de Babyshowers. Op die manier creëer je samen een groter bereik en verdeel je de kosten onder elkaar." En reken maar dat men hierover zal vertellen tegen vrienden omdat ze zulke leuke cadeautjes hebben gekregen. ;)

Je bent niet voor niets ondernemer.

Laat me je meer voorbeelden sturen van ideeën die er zijn om samen te werken met andere ondernemers.
100% privacy. geen spelletjes, geen B.S., geen spam.