Meer volgers genereren met een slimme Twitter achtergrond - Label 76

Twitterback
Deze post zal gaan over Twitter. Niet hoe je het beste kan Twitteren of dat je andere ondernemers moet volgen etc. etc. maar hoe je de achtergrond van je Twitter pagina optimaal kan inzetten om zo meer volgers en uiteindelijk nieuwe relaties krijgt.

Want naast je profiel, bio, links van je website en Tweets is je profiel achtergrond een grote conversie (over gaan tot aankoop, bekendmaking, etc.) mogelijkheid. Twitter geeft je de mogelijkheid om je profiel achtergrond aan te passen en dus elke vorm van informatie te plaatsen die je wilt. Dus waarom niet gebruiken in je voordeel? Hier onder volgen een aantal voorbeelden van bedrijven en merken die gebruik maken van hun Twitter achtergrond.

#1 Communiceer je adresgegevens

Twitter Revierholz
Als je iets van mensen gedaan wilt hebben, moet je het ze vertellen. Het Duitse Revierholz laat op een leuke manier zien hoe je meer kan communiceren dan alleen je logo. Adresgegevens telefoon, internet en helemaal goed, een aantal voordelen van het bedrijf en een aanbieding.

#2 Communiceer je bereikbaarheid

Twitter Politie
Soms heb je meer nodig dan alleen Twitter om snel te reageren. De Politie weet als geen ander dat snelheid vaak levens kan redden en communiceert de drie belangrijkste telefoonnummers dan ook dit ook duidelijk op Twitter pagina.

#3 Communiceer je merk

Twitter Nordstrom
Waar je klanten je ook online vinden, je wilt duidelijk overbrengen dat ze op de juiste pagina en het juiste merk voor zich hebben. De online fashion winkel Nordstrom communiceren het merk stijlvol en op een subtiele manier de gegevens van de website, klanten service en Facebook.

#4 Stel je zelf voor

Twitter FrankW
Mensen vinden het fijn om op social media te communiceren met mensen. Frankwatching stelt zich voor dmv de mensen achter het bedrijf aan je voor te stellen. Dit doen ze goed omdat ze zich hoofdzakelijk online over digitale trends bezig houden en je het gevoel krijgt dat je ze kent.

#5 Communiceer acties en prijsvragen

Twitter Wolfbios
Wolf Bioscopen weet de Twitter achtergrond ook optimaal te benutten door te melden dat je via Twitter op de hoogte blijft van alle voordelen zoals acties en prijsvragen. Dit zijn dingen die volgers graag zien want wie wil er nu niet gratis gezellig met je vriend of vriendin naar de film? Daar onder communiceert Wolf dat ze een nieuwe website hebben en waar de bioscopen te vinden zijn.

#6 Corrigeer je fouten

Twitter NS
De Nederlandse spoorwegen heeft het na de zoveelste blunder helemaal begrepen en jawel, ze communiceren dit ook perfect in huisstijl, ze stellen zich voor op een grappige manier (pasfotohokje) en verwijzen naar Facebook -en de app NS reisplanner voor nog meer service. Nu de treinen nog op tijd laten rijden ;)


Hoe ook een Twitter achtergrond voor je onderneming te krijgen

Ook al heb je geen groot bedrijf of organisatie dit wil nog niet zeggen dat je geen Twitter achtergrond kan hebben. Online zijn er diverse bedrijven die tussen de € 75,- en € 100,- Twitter backgrounds (achtergronden) voor je kunnen maken zoals
Twitr backgrounds en Craft Social Media. Ook bij Label 76 kan je terecht voor een opmaat gemaakte Twitter achtergrond.

Als je zelf aan de slag gaat, let dan op de resolutie en test je pagina online, bekijk of de belangrijke onderdelen zoals telefoonnummer, www, etc. goed zichtbaar zijn in diverse beeld resoluties.

Ik hoop je een beeld te hebben gegeven van wat je meer kan doen dan alleen een Tweet te versturen

Succes, en ik hoor graag van je.

Gideon Teublblog comments powered by Disqus