Een website voor mijn bedrijf, wat komt daar bij kijken? - Label 76


Website-beginnen
Na het inschrijven bij de kamer van koophandel kan je beginnen met je bedrijf. Maar om je product of dienst bij de uiteindelijke klanten/gebruikers kenbaar te maken, heb je een aantal communicatiemiddelen nodig. Lees ook het stuk hiervoor over het ontwerpen van een uniek logo en huisstijl voor je bedrijf of merk.

Denk goed na over het onderwerp, door wie je de website gaat laten ontwerpen, hoe je hem onderhoudt of hoe je aan bezoekers komt. Veel dingen om over na te denken dus. Doe dit samen met een bureau die je daar bij kan helpen voordat je de website online laat zetten.

Het maken van en website verloopt via een aantal stappen.
 

1. Inventarisatie:

Begin met een lijst te maken van je wensen. Wat is je doelgroep en wat wil je met je website bereiken? Verzamel voorbeelden van websites van collega ondernemers die je aanspreken en vergelijk deze met elkaar.
 

2. Onderwerp:

Waar gaat de website over, wat wil je bereiken? Ook hier komt vakkundigheid bij kijken zoals (web)teksten schrijvers en wellicht moet je een fotograaf inhuren om je producten te laten fotograferen. Stem je teksten en afbeeldingen op op elkaar af. Gebruik niet meer dan 1-2 verschillende lettertypen en gebruik fotografie van één stijl. Het moet een net geheel worden. De samenhang tussen de pagina’s is van belang want iedere pagina draagt bij aan het doel van je website, je dienst of product verkopen.

3. Design van de website:

Belangrijk is de uitstraling en een duidelijke boodschap. Wat wil je uitstralen en hoe wil je overkomen naar de gebruiker/klant. Bij het ontwerpen van een website is kennis nodig. Want alleen met een mooie website bereik je niets. Denk ook aan de juiste structuur van een website en hoe dit zo makkelijk mogelijk aan de gebruiker voor te leggen. Het is daarom belangrijk een web-designer of een bureau in te huren en het ontwerp aan hen over te laten.

4. Hosting:

Je website op een veilige plek hosten zodat je website altijd online is. Want als je een webshop hebt waar je je geld mee moet verdienen moet je er niet aan denken dat je site niet bezocht kan worden. Doe dat daarom bij een betrouwbare hosting partij.
 

5. Live gaan:

Na de website gemaakt te hebben, kan deze "live" gaan. Het gaat nu echt beginnen! Om bezoekers te trekken is website promotie heel belangrijk dus het hebben van een marketingplan waarin staat welke strategieën je gaat gebruiken om je doelgroep te bereiken kan je helpen. Dit marketingplan kan je laten opzetten door een professioneel adviesbureau. Nu is het de bedoeling dat je jouw website up to date houdt en kijkt wat je nog beter kan doen. Dit is ook erg belangrijk voor de zoekmachines, deze willen graag steeds verse content.
 

5. Leer van je bezoekers:

Nadat je een marketingplan hebt laten maken en de website live is gegaan is het belangrijk om te analyseren wat goed en minder goed gaat en op basis van de webstatistieken je website te optimaliseren (verbeteren).

Ik hoop je hiermee een beetje inzicht te hebben gegeven van de stappen die nodig zijn voor het opzetten van een bedrijfs website. In volgende onderwerpen zal ik ingaan op het SEO, linkbuilding etc.

Succes, en laat weten wat je er van vind.


blog comments powered by Disqus